«Από τις 2.062 περιπτώσεις έχουν ελεγχθεί λιγότερες από 150 ως σήμερα από τη λίστα Λαγκάρντ» δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης πρόσθεσε ότι μετά τις «20 του μηνός να μπορώ να μιλήσω για τη λίστα Λαγκάρντ. Αν είχαμε αντιγράψει το παράδειγμα της Γερμανίας, τα λεφτά θα ήταν στο ταμείο» εξηγώντας ότι είναι υπηρεσιακός υπουργός και δεν μπορεί να πει περισσότερα, επιφυλάχθηκε να μιλήσει για τη λίστα Λαγκάρντ μετά τις 20 Σεπτεμβρίου.
Να σημειωθεί ότι στην ΕΡΤ ο κ. Φαλτσιανί που έδωσε στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ δήλωσε ότι για πρώτη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επιπλέον στοιχεία και τη συνεχάρη για το θάρρος και την αποφασιστικότητά της στην αντιμετώπιση της διαφθοράς. Δήλωσε μάλιστα ότι μόνο την κυβέρνηση Τσίπρα εμπιστεύεται ότι μπορεί να προχωρήσει στους ελέγχους.
Οι έλεγχοι στις καταθέσεις θα φτάσουν μέχρι και 10 χρόνια πίσω είπε εξηγώντας ότι «Από τις 24.000 πολίτες που έβγαλαν λεφτά έξω, έχουν ελεγχθεί μόλις οι 1.500. Όποιος γυρίσει χρήματα από αυτά που σήκωσε το προηγούμενο διάστημα, δεν έχει πρόβλημα, ακόμη και από πριν το 2015. Αυτήν την εποχή ο ΣΔΟΕ συγκρίνει τα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων με τα δεδομένα των καταθέσεων των προηγούμενων χρόνων. Σε κάποιες περιπτώσεις θα πάμε και 10 χρόνια πίσω. Όσοι δεν δικαιολογούνται, θα κληθούν να δώσουν στοιχεία».
Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε στο Mega: «Ο ΕΝΦΙΑ για το 2015 θα είναι ότι και ο ΕΝΦΙΑ για το 2014. Για το 2016, θα πρέπει να καθίσουν τα κόμματα και να συζητήσουν για το πως θα είναι. Για να βγουν τα φετινά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων».
Τέλος, αναφορικά με τις 100 δόσεις ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι «τελείωσαν» ότι δεν μπορεί να ενταχθεί πλέον κανένας. «Δεν μπορεί να ενταχθεί κανένας και όσοι εντάχθηκαν, θα κριθεί, ανάλογα με τα κριτήρια, αν θα πρέπει να μειωθούν οι δόσεις σε ορισμένες περιπτώσεις», είπε συγκεκριμένα.