Πόλεμο στη φοροδιαφυγή κήρυξε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης κατά την τελετή παράδοσης -παραλαβής στο υπουργείο. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στις φορολογικές δηλώσεις που λήγει στα τέλη Αυγούστου.
Έχουμε μπροστά μας μικρές και μεγάλες μάχες, δήλωσε ο Τ. Αλεξιάδης, προσθέτοντας ότι θα θα ξεκινήσουν άμεσα έλεγχοι για το χτύπημα της φοροδιαφυγής στην αγορά, στις τουριστικές περιοχές, για το λαθρεμπόριο.
Ο νέος αναπληρωτής υπουργός δεσμεύθηκε ότι κανένα ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ δεν θα χαθεί.
Ο Τ. Αλεξιάδης τόνισε επίσης ότι θα αξιοποιήσει όλους τους εργαζομένους στο υπουργείο με βάση τις ικανότητές τους, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.
Στην ομιλία της η απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη δήλωσε ότι « δυσβάσταχτα είναι τα βάρη που θα υποστούν οι εργαζόμενοι. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα αυτό το διάστημα. Κάναμε πιο ουσιαστικά πράγματα για τους αγρότες που όμως τώρα τα παίρνει το νέο πλαίσιο.»
Παράλληλα η Νάντια Βαλαβάνη ευχήθηκε καλή τύχη στα καθήκοντα τους στον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο και στον νέο αναπληρωτή υπουργό για θέματα εσόδων, Τρ. Αλεξιάδη, δηλώνοντας πάντως ότι δεν τους ζηλεύει για όσα καλούνται να αντιμετωπίσουν.