Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Άρθρο από Sofokleousin.gr

Δημοσίευμα από Sofokleousin.gr
http://www.sofokleousin.gr/archives/243835.html



Αλεξιάδης: Στο στόχαστρο η διαφθορά και οι διεφθαρμένοι υπάλληλοι

Η παραλαβή παράδοση στο υπουργείο Οικονομικών-Τι δήλωσαν Βαλαβάνη-Αλεξιάδης
Δημοσιεύθηκε: 20 Ιουλίου 2015, 13:25 , Τελευταία Ενημέρωση: 20/07/2015, 13:36
Αλεξιάδης: Στο στόχαστρο η διαφθορά και οι διεφθαρμένοι υπάλληλοι
Με σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά θα ξεκινήσει ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης,  αναφέροντας νωρίτερα ένα μέρος των κινήσεών του στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με τον νέο υπουργό, οι έλεγχοι θα αφορούν σ' όλο το φάσμα της οικονομίας δίνοντας έμφαση στις τουριστικές περιοχές και τη διακίνηση προϊόντων.
«Από την αύξηση του ΦΠΑ δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ. Θα πάνε στο ταμείο του Δημοσίου και όχι στις τσέπες επιτηδείων», τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.
Ξεκαθάρισε επίσης δεν πρόκειται να δοθεί καμιά νέα παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που λήγει στις 26 Αυγούστου και κάλεσε τους φορολογουμένους να υποβάλλουν εγκαίρως τις δηλώσεις τους.
Νωρίτερα ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην πάταξη της διαφθοράς και την απομόνωση των « διεφθαρμένων» υπαλλήλων.
Από την πλευρά της η απερχόμενη υπουργός Νάντια Βαλαβάνη αφού ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται από βουλευτής, έκανε απολογισμό του έργου της στο υπουργείο με ιδιαίτερη αναφορά στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Όπως είπε η κ. Βαλαβάνη, η ρύθμιση χρεών ήταν μια ανάσα για 3,5 εκατ. οφειλέτες. Στη ρύθμιση εντάχθηκαν περίπου 880.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα, ρυθμίζοντας χρέη 6,2 δισ. ευρώ. Το Δημόσιο εισέπραξε συνολικά 800 εκατ. ευρώ ενώ μέχρι το τέλος 2015 εκτιμάται ότι οι εισπράξεις θα φθάσουν στα 1,2 δισ. ευρώ.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Βαλαβάνη στην κακοδιαχείριση που υπήρχε στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας αναφέροντας χαρακτηριστικά  παραδείγματα την Ελληνικό ΑΕ και την ΕΤΑΔ.
Στην πρώτη περίπτωση έκλεισε το γραφείο στο Σύνταγμα που απασχολούσε τρία άτομα για το οποίο το Δημόσιο κατέβαλε ενοίκιο 3.000 ευρώ το μήνα και 1.200 ευρώ για παρκινγκ -τη στιγμή που διέθετε γραφεία στο παλιό αεροδρόμιο-, ενώ για την ΕΤΑΔ υπάρχουν υποθέσεις - σκελετοί για τις οποίες οι εισαγγελείς θα ασχολούνται για πολλούς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου