«Θα χρειαστείς όλη την καλή τύχη του κόσμου για να τα βγάλεις πέρα» είπε η απερχόμενη υπουργός Νάντια Βαλαβάνη στον νέο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη κατά την παράδοση-παραλαβή.
Η κα Βαλαβάνη παραδέχθηκε ότι τα βάρη που θα υποστούν οι εργαζόμενοι θα είναι δυσβάσταχτα, κάνοντας αυτοκριτική: «Δεν μπορέσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα αυτό το διάστημα».
Μάλιστα, δεν δίστασε να πει ότι είναι πλέον «πολύ δύσκολη η πραγματοποίηση του ονείρου ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος» καθώς δημιουργείται ένα τέτοιο πλαίσιο «που δεν θα μπορεί κανείς να άρει τις αδικίες».
Η απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε της ρύθμισης για τις 100 δόσεις, κάνοντας μάλιστα έκκληση στους κ. Τσακαλώτο και Αλεξιάδη να την προστατεύσουν.
Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κακοδιαχείριση που υπήρχε στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα την Ελληνικό ΑΕ και την ΕΤΑΔ.
Τέλος, σημείωσε πως δεν παραδίδει τη βουλευτική έδρα της λόγω του θέματος με τα 200.000 ευρώ της μητέρας της: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τη δώσω, πολύ περισσότερο για ένα τέτοιο ζήτημα, γιατί είναι βαρύ να σε κατηγορήσουν για ζητήματα διαφθοράς, δεν υπάρχει βαρύτερο».
Αλεξιάδης: Θα προχωρήσουμε σε μικρές και μεγάλες μάχες
«Θα γίνουν πράξη όσα τόσα χρόνια σχεδιάζαμε κατά της φοροδιαφυγής» είπε από την πλευρά του ο νέος αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, ο οποίος έκανε λόγο για «μικρές και μεγάλες μάχες».
«Εχω επίγνωση της ευθύνης, της βαρύτητας και της περιόδου με τα πολιτικά και οικονομικά όρια που έχει» πρόσθεσε ο κ. Αλεξιάδης, προαναγγέλλοντας την άμεση διενέργεια σαρωτικών ελέγχων στην αγορά και ειδικά «εκεί που υπάρχουν εστίες διαφθοράς».
«Ενεργοποιείται όλο το δυναμικό του υπουργείου, πέρα από το ΣΔΟΕ για να μην χαθεί ούτε 1 ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ που καλείται να πληρώσει ο φορολογούμενος» τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στις φορολογικές δηλώσεις.