Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

03/02/2016 Ομιλία Τρ. Αλεξιάδη στον κινηματρογράφο Νέα Ελβετία (πρώην Λουίζα)

http://www.syriza.gr/article/id/63896/Ekdhlwsh-SYRIZA-Byrwna-me-Tr.-Aleksiadh.html

Σήμερα Τετάρτη 3.2.2016 στις 19.30 συζητάμε για το φορολογικό στον κινηματογράφο Νέα Ελβετία (πρώην Λουίζα) με ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

1 σχόλιο:

  1. αγαπητέ Υπουργέ,
    Σε παρακολουθώ πολύ συχνά στα ΜΜΕ και πραγματικά αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που μιλάς τη γλώσσα του Λαού, χωρίς να χρησιμοποιείς "ξύλινη " γλώσσα.
    Σπούδασα Οικονομικά στο Παν/μιο της Θεσσαλονίκης, διορίστηκα με δημόσιο διαγωνισμό στη ΔΟΥ Αλεξ/πολης το 1974 και παραιτήθηκα μετά από 2 χρόνια αφού προηγουμενως πέρσα σε διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας. Πέρασα όλες τις βαθμίδες της ΕΤΕ και χρημάτισα 21 χρόνια διευθυντικό στέλεχος σε Καταστήματα του Έβρου, του Βόλου και τελευταία το Κεντρικό της Θεσσαλονίκης. Ακούω για ανάπτυξη καθημερινά και αναλογίζομαι. Υπήρχαν οι αναπτυξιακοί νόμοι 289/76 1262, 1892 κ.λπ που έδιναν επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις στους επιχ/τίες που επένδυαν, αλλά απασχολούσαν και κόσμο. Γιατί λοιπόν δε βγάζετε μια κοινή υπουργική απόφαση για έναν νέο αναπτυξιακό Νόμο;
    Ο επιχειρηματίας ζητά κίνητρα για κέρδος. Κανένας δεν είναι τρελός να επενδύσει τα λεφτά του σε ένα περιβάλλον όπως το σημερινό μπάχαλο. Βγάλτε ένα Νόμο λοιπόν και πείτε ότι όποιος επενδύσει και απασχολήσει κόσμο θα έχει για π.χ 15 χρόνια, φορολογία μόνο 5% και ειδικά στη βόρεια Ελλάδα όπου μας έχουν ξεσκίσει οι γείτονες. Βάλτε καποια στάνταρ να ξέρουν οι επενδυτές σε ποια κατεύθυνση θα κινηθούν τα επόμενα 10-20 χρόνια. Αυτοί οι άνθρωποι θα απασχολήσουν κόσμο, θα μειωθεί η ανεργία, θα κινηθεί η Αγορά, θα λειτουργήσει ο πολλαπλασιαστής της Αγοράς. Θα αρχίσει να γελαέι ο Λαός που σήμερα όλοι περπατούν σκυφτοί. Η Τρόϊκα δεν μπορεί να πεί όχι γιατί θα πρόκειται για νέες επενδύσεις που θα αυξήσουν τα έσοδα του Κράτους.
    Έχω να προτείνω πολλά αλλά θα πω μόνο τούτο. προσλάβετε πχ 500 άτομα ή μεταφέρετε από άλλες υπηρεσίες που κάθονται και τοποθετήστε τους στις ΔΟΥ να κόβουν (σαν αρχάριοι) τριπλότυπα και βγάλτε τους έμπειρους εφοριακούς στην αγορά για συχνούς ελέγχους φοροδιαφυγής και φοροκλοπής. Παράλληλα, συστήσετε ένα όργανο από αδιάφθορους αλλά έμπειρους εφοριακούς που θα ελέγχουν δειγματολειπτικά τις επιχειρήσεις που ήλεγξαν προηγουμένως οι εφοριακοί για την αποφυγή λαδομάτων κ.λπ. (όπως έχουμε εμείς στις τράπεζες). Είμαι φίλος με όλους τους προηγούμενους Υπουργούς που κατάγονται από τον Εβρο αλλά και με ακετούς βουλευτές.
    Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο και σταματώ έδω, αν και έχω πολλές προτασεις πραγματοποιήσιμες να σας δώσω.
    Με ειλικρινείς χαιρετισμούς Στ. Ηλιάδης συνταξιούχος ΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή