Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Άρθρο στην iefimerida.gr

http://www.iefimerida.gr/news/222655/apantisi-alexiadi-se-lafazani-diatirisame-ton-enfia-logo-anagkaiotitas

«ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕ ΤΟΥ 2014»

Απάντηση Αλεξιάδη σε Λαφαζάνη: Διατηρήσαμε τον ΕΝΦΙΑ λόγω αναγκαιότητας


PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

Στην επίθεση που εξαπέλυσε η Λαϊκή Ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΝΦΙΑ απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, λέγοντας πως τον διατήρησαν λόγω αναγκαιότητας.
«Οδηγηθήκαμε σε αποφάσεις όπως η διατήρηση και η μείωση των δόσεων του ΕΝΦΙΑ λόγω αναγκαιότητας», απάντησε ο Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών συνέχισε δηκτικά λέγοντας: «Θεμιτή η κριτική για τον ΕΝΦΙΑ, αλλά είναι ώρα να κατατεθεί η διαφορετική εναλλακτική λύση στους πολίτες αν δεν είχαμε αυτή τη συμφωνία με τα επακόλουθά της».
«Δεν είμαστε κυβέρνηση 10 χρόνια... Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν στο οχτάμηνο που κυβερνήσαμε», συμπλήρωσε.
Παράλληλα, επανέλαβε πως ο ΕΝΦΙΑ θα είναι στα επίπεδα του 2014, διευκρινίζοντας πως «θα έχουμε και το 2016 ΕΝΦΙΑ αλλά με άλλη δομή στο εσωτερικό του».
«Δεν είναι κακό να έχουμε φόρους στην ιδιοκτησία αρκεί να είναι δίκαιοι και αναλογικοί», τόνισε.
Σχετικά με τις 100 δόσεις ανέφερε πως «έχουν λήξει, δεν θα ξανανοίξει η εφαρμογή για τις 100 δόσεις».
Οσον αφορά τους αγρότες υπογράμμισε πως θα επανεξεταστούν μετεκλογικά από την κυβέρνησης σε νέες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, καθώς, όπως τόνισε τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά.
Διατηρήσαμε τον ΕΝΦΙΑ λόγω αναγκαιότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου